Вино # 1 DRAGOMIR RESERVE Rubin, 2012 на DiVino Top 10 за 2015 година.
Вино # 2 DRAGOMIR RESERVE Rubin, 2013 на DiVino Top 10 за 2016 година.
След изключителния успех на реколти 2012 и 2013 сме готови да ви предложим новата 2014 .
Надяваме се и с нея да имате запомнящи се дегустационни вечери.
Реколта: 2014
РАЙОН: ТРАКИЙСКА НИЗИНА;
ЛОЗОВ МАСИВ: Землище на с. Брестник (Пловдивско), Северо-източен полегат склон на Родопите; 240м. над м. р.; Почвите са варовикови и канелено- горски;
СОРТОВ СЪСТАВ: Рубин – 100%;
Възраст на лозовият масив - засаждане 1974г.
Брой лози на хектар: 2450 лози/хектар (2,60/1.10м.)
ГРОЗДОБЕР: 08/09/2014г.
Извършва се подборно, ръчно, при оптимална технологична зрялост в касетки (11-13кг.)
Набраното грозде след приемане във винарската изба престоява 16 часа в хладилна камера при температура 6°С.
ФЕРМЕНТАЦИЯ: Гроздето е преработено на сортираща линия и постъпило за ферментация в резервоари от неръждаема стомана. Първоначално е направена студена мацерация за 8 дни при Т=8-11°С. Алкохолна ферментация – 12-14 дни (при Т=26-30°С) и следва постферментативно настойване с твърдите части 12-14 дни.
Мало лактичната ферментация е протекла за около 20 дни във френски дъбови бъчви.
ОТЛЕЖАВАНЕ: Вината са отлежавали 20 месеца в нови френски дъбови бъчви от 225л. Бъчвите са от различни производители и с различна степен на изпичане.
БУТИЛИРАНЕ: 14 декември 2016
АНАЛИТИЧЕН СЪСТАВ:
Аlc.-14.8% vol.
pH = 3.65;
ПРОИЗВОДСТВО:
- 0,75л.: 2100 бут. в единични кутии;
- 1,5л.: 94 бут. в единични кутии;
- 3,0л.: - 15 бут. в единични кутии.
ПРЕПОРЪЧВА СЕ ЗА КОНСУМАЦИЯ с телешки стек, агнешко печено, зрели сирена.
Обем | Цена | Заяви |
1.500 l. | 150.00 лв. | ![]() |
3.000 l. | 290.00 лв. | ![]() |
Обем | Цена | Заяви |
1.500 l. | 150.00 лв. | ![]() |
3.000 l. | 290.00 лв. | ![]() |